Повернутися до звичайного режиму

ЕФЕКТИВНИЙ КОПІНГ ЯК ЗАСІБ ОВОЛОДІННЯ СТРЕСОВОЮ СИТУАЦІЄЮ

Війна, що є значним стресором для всіх, актуалізує питання вироблен­ня особистістю ефективних стратегій подолання в ситуаціях, пов’язаних із підвищення власної стресостійкості та сприяння особистому благополуччю. Особливості формування конструктивних копінг-стратегій як механізму оволодіння стресовою ситуацією обговорили під час онлайн-семінару практичні психологи закладів позашкільної освіти області.

У заході, проведеному навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 24 листопада 2022 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, узяли участь 16 спеціалістів.

Під час зустрічі учасники визначилися з поняттям «копінг», «ефективний копінг», зупинилися на факторах, що впливають та вибір особистістю певної моделі копінг-поведінки та механізмів її формування.

Під час роботи в мікрогрупах практичні психологи, за модераторства методиста центру Лариси Кондратенко, опрацювали наслідки впливу психологічного неблагополуччя педагогів на ефективність їх взаємодії з дітьми, способи підвищення резілієнтності педагогів шляхом оволодіння конструктивними копінг-стратегіями.

Особливу увагу було приділено відпрацюванню навичок роботи з технологіями стабілізації психоемоційного стану та пошуку ресурсів, зокрема, «Квітка благополуччя», «Заряд емоцій», «Майндфулнес», «Парасолька самодопомоги» та «План турботи про себе».

Кiлькiсть переглядiв: 108

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.