ЗАВЖДИ ПОРУЧ

Важливою умовою збереження психічного здоров’я учасників освітнього процесу, зокрема здобувачів освіти, є психологічна підтримка педагогів. Вирішальна роль у наданні цієї підтримки належить спеціалістам психологічної служби. На цьому наголосила Вікторія ГРОБОВА, директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, під час зустрічі з практичними психологами закладів освіти області, психологами центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

Зустріч, що відбулася 27 жовтня 2022 року у форматі «Психологічного неКафе» в очно-дистанційному режимі, проведена навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Практичним психологам, психологам центрів було презентовано проєкт «Завжди поруч», спрямований на підвищення рівня обізнаності педагогів щодо надання психологічної підтримки здобувачам освіти в умовах воєнного стану. У рамках проєкту передбачається проведення щотижневих зустрічей практичного психолога з педагогічними працівниками закладу освіти з метою підвищення їх ментального здоров’я та формування навичок кризової взаємодії з дітьми в умовах травматичних ситуацій. По закінченню тижня спеціалістом психологічної служби проводиться супервізія, де педагоги могли б поділитися досвідом, розглянути кейси з практики роботи протягом тижня.

Запровадження проєкту сприятиме оволодінню педагогами техніками та прийомами психоемоційної стабілізації та застосовуванню їх на практиці; наданню своєчасної підтримки дітям у психотравматичних ситуаціях; усвідомленню педагогами власних ресурсів та їх використання для психоемоційної стабілізації в ситуації стресу.

Учасники зустрічі внесли свої пропозиції щодо запропонованої технології, що будуть враховані при розробці методичних рекомендацій для практичних психологів.

Кiлькiсть переглядiв: 122

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.