ПІДВИЩУЮЧИ ПРОФЕСІЙНИЙ РІВЕНЬ, НАДАЄМО ПСИХОЛОГІЧНУ ПІДТРИМКУ

Сьогодні, коли ніким не очікувана війна із сусідньою державою призвела до численних болісних втрат, усі ми опинилися в суб’єктивно складному стані хронічної невизначеності. Велика частка населення країни вже потребує і потребуватиме в майбутньому психологічної підтримки і допомоги, оскільки внаслідок тривалої травматизації суттєво знизилося психологічне благополуччя дітей та дорослих. Тому важливо застосувати такі методи психологічної підтримки, які можна використати у груповому форматі і які зможуть охопити велику кількість молоді. Таким вимогам на сьогодні відповідає методика «Діти та війна: навчання технік зцілення».

З метою оволодіння технологією роботи та впровадження її у практику діяльності при наданні психологічної підтримки та допомоги дітям і підліткам навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти з 28.09 до 04.10.2022 проведено онлайн-тренінг для практичних психологів закладів фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти, інституційного догляду та виховання дітей. У заході взяли участь 24 спеціалісти.
Спеціалісти психологічної служби під керівництвом Лариси КОНДРАТЕНКО, методиста центру, ознайомилися з особливостями реагування дітей та підлітків на психологічну травму, пов’язану з війною, механізмом виникнення посттравматичних стресових розладів, техніками для навчання дітей релаксаційним навичкам.
Важливим елементом тренінгу стало опрацювання питань, пов’язаних з роботою за означеною технологією з батьками, можливість залучення останніх до процесу надання підтримки власним дітям у кризових ситуаціях.
Учасники тренінгу «Діти та війна: навчання технік зцілення» відзначили значні просвітницькі та профілактичні можливості програми при роботі з дітьми, наданні їм короткотривалої психологічної допомоги та сприянні здатності будувати власне майбутнє, інтегруючи в нього набутий досвід.
Кiлькiсть переглядiв: 85

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.