Повернутися до звичайного режиму

Плануємо і надаємо підтримку

Війна виснажує фізично та психологічно, а тому спеціалісти психологічної служби, разом з виконанням своїх безпосередніх функцій - психологічного забезпечення освітнього процесу, змушені наразі взяти на себе ще й специфічні, що пов’язані з наданням психологічної підтримки та допомоги після травматичних подій дітям, їх батькам, педагогам.

У ситуаціях небезпеки та стресу дорослі є для дітей опорою, їх емоційний стан - орієнтиром, індикатором безпеки. Педагог, який є в ресурсному стані, може бути не лише передавачем інформації, а й джерелом психологічної підтримки і зцілення дітей.

Обговоренню питань психологічної підтримки педагогів, особливостей планування діяльності практичного психолога та соціального педагога було присвячено онлайн-нараду, проведену 9 вересня 2022 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для спеціалістів закладів фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти, інституційного догляду та виховання дітей. У нараді взяли участь 77 осіб.

Учасники наради окреслили завдання, які постають перед ними на сьогодні відповідно викликів сучасності.

Кiлькiсть переглядiв: 123

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.