Питання надання психологічної допомоги в умовах війни обговорили спеціалісти психологічної служби

Під час воєнних дій особливої актуальності набуває психологічна підтримка, адже психіка дітей та дорослих перебуває в постійному напруженні. Реакціями на стресові та травматичні події можуть бути страх, ступор, плач, почуття провини, апатія та інші.

Обговоренню питання надання психологічної допомоги було присвячено онлайн-зустріч, проведену 11 травня 2022 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для спеціалістів психологічної служби закладів фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти та закладів інституційного догляду та виховання дітей. В онлайн-зустрічі взяло участь 56 практичних психологів і соціальних педагогів.

Звертаючись до спеціалістів, Анна РАСТРОСТА, методист центру, зауважила, що своєчасна і професійна підтримка учасників освітнього процесу допомагає пережити травмівний досвід та відновитися. Надаючи таку допомогу, фахівець психологічної служби повинен спиратися на три оперативні принципи – дивитися, слухати, спрямовувати.

Власним досвідом роботи щодо надання психологічної підтримки учням, педагогам, батькам, зокрема, в онлайн-режимі, поділилася Лариса БІЛОВОЛ, практичний психолог Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну.

За результатами семінару учасники отримали інформаційні та методичні матеріали для практичного використання в своїй діяльності.
Кiлькiсть переглядiв: 213

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.