ОНЛАЙН- ПОРАДНИК ДЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ПЕДАГОГІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

За результатами моніторингу стану додержання прав дитини в умовах пандемії COVID-19, проведеного Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, протягом 2020 року зафіксовано зростання звернень з приводу домашнього насильства: 211362 проти 130514 звернень у 2019 році. Ці показники свідчать про значне посилення небезпеки для дітей, які в умовах пандемії стають жертвами або свідками вчинення домашнього насильства.

Підвищенню рівня поінформованості соціальних педагогів закладів інституційного догляду та виховання дітей щодо запобігання та протидії проявам домашнього насильства, насильства у закладах освіти було присвячено методичний онлайн-порадник «Алгоритм первинної профілактики насильства в учнівському середовищі», що проведений 27 травня 2021 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби, акцентувала увагу на нормативно-правових актах, що регламентують діяльність закладу освіти щодо запобігання та протидії жорстокому поводженню, насильству, домашньому насильству, булінгу, проаналізувала алгоритм первинної профілактики насильства в учнівському середовищі, зокрема, покрокові дії спеціаліста психологічної служби.

Питання створення безпечного освітнього середовища, його ролі у попередженні насильства, булінгу, завданнях діяльності соціального педагога закладу освіти в цьому процесі було висвітлено завідувачкою навчально-методичного центру психологічної служби Іриною МАРУХИНОЮ.

Валентина ВОЛОБУЄВА, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, познайомила присутніх з правовими аспектами попередження домашнього насильства.

Кiлькiсть переглядiв: 164

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.