РОБОТА СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА В СУЧАСНИХ УМОВАХ: ІНСТРУМЕНТИ І МОЖЛИВОСТІ

Усе активніше в закладах освіти впроваджується змішане та дистанційне навчання. За деякими прогнозами, у недалекому майбутньому до 40% часу у процесі навчання буде витрачатися на дистанційних формах навчання, стільки ж – на очних, а 20% – самоосвіта. Яким при цьому має бути формат соціально-педагогічного патронажу в закладі освіти? Як можна запровадити в практику роботи соціального педагога безконтактні форми соціально-педагогічного супроводу здобувачів освіти? Відповідь на ці та інші питання шукали соціальні педагоги закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти під час обласного онлайн-семінару «Соціально-педагогічна підтримка учнів у сучасних умовах», що проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 16 грудня 2020 року.

Звертаючись до учасників семінару, Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби, акцентувала увагу на першочергових кроках соціального педагога в нових умовах, зокрема, організації каналів комунікації з усіма учасниками освітнього процесу, особливостей проведення групових занять в онлайн- та офлайн-режимах, проведення соціально-педагогічних досліджень.

Власним досвідом роботи в онлайн-режимі поділилися Світлана КОВАЛЕНКО (соціальний педагог комунального закладу Сумської обласної ради«Лебединського педагогічного фахового коледжу імені А.С. Макаренка»), Яна ШАПОВАЛОВА (соціальний педагог Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну»), Анастасія КАТРІЧ (соціальний педагог Державного навчального закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти»).

Окремо увагу учасників семінару було звернуто на попередження будь-яких проявів насильства щодо дітей у сім’ї. Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби, проаналізувала нормативно-правові акти, що регламентують діяльність закладу освіти щодо запобігання та протидії домашньому насильству, алгоритм дій спеціаліста в разі виявлення фактів насильства.

Ознайомитися з презентаціями можна на сайті навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (рубрика «Методична скарбничка» - «Презентації»).

Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.