ВИКОРИСТАННЯ МЕТОДІВ НАРАТИВНОЇ ПСИХОЛОГІЇ У РОБОТІ ПРАКТИЧНОГО ПСИХОЛОГА

Можливості застосування методів наративної психології у діяльності практичного психолога у межах діагностичної та корекційної роботи з учасниками освітнього процесу, які мають травмівний досвід, обговорили під час «Школи молодого спеціаліста» практичні психологи закладів освіти області.

Захід проведено в режимі онлайн навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 19 квітня 2024 року. До зустрічі долучилися 87 спеціалістів.

Під час роботи «Школи молодого спеціаліста» практичні психологи ознайомилися з поняттям «безперервність життя» як головної опори людини, що сприяє подоланню наслідків психологічної травми, наслідками порушення життєвої безперервності для ментального здоров’я особистості. Методист центру, Лариса КОНДРАТЕНКО, презентувала учасникам наративну психологію як новий напрям психологічної практики, її можливості у роботі з особами, які мають травмівний досвід.

Фахівці здобули навички використання технік наративної психології («Історія героя», «Техніка сінквейну») під час супроводу осіб, які знаходяться в стані дистресу на етапі їх діагностики та надання психологічної підтримки.

Кiлькiсть переглядiв: 5

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.