ПРАКТИЧНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОЄКТУВАННЯ В РОБОТІ СОЦАЛЬНОГО ПЕДАГОГА: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ

Успішність самореалізації соціального педагога в сучасних умовах залежить від готовності до самостійної пізнавальної та дослідницької діяльності, безперервного навчання, вибудовування гнучкої траєкторії власного особистісного та професійного розвитку, володіння проєктними технологіями. Тому соціальні педагоги мають володіти навичками проєктування, прогнозування та моделювання як базовим інструментарієм проєктної діяльності і використовувати у своїй роботі.

Обговоренню цього питання було присвячено онлайн-семінар «Соціальне проєктування як інноваційні технології у роботі соціального педагога закладу освіти». Захід проведено 26 жовтня 2023 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У його роботі взяли участь 97 спеціалістів.

Під час семінару Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист центру, акцентувала увагу присутніх на визначенні понять «технологія», «проєкт», «метод», «психологічна технологія, її ознаки». Особливу увагу було приділено методам, прийомам, алгоритмам, які можуть бути застосовані в ході реалізації проєктів.

Власним досвідом щодо застосування методу соціальних проєктів у підготовці студентів до професійної самореалізації поділилася Світлана КОВАЛЕНКО, соціальний педагог комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединський педагогічний фаховий коледж імені А.С. Макаренка».

Жвавий інтерес у присутніх викликала презентація загальношкільного проєкту для учнів та їх батьків «РАЗОМ», яка була представлена Ліліаною ЯРОВОЮ, практичним психологом комунальної установи Сумська спеціалізована школа I-III ступенів № 17.

Особливості діяльності соціального педагога щодо реалізації волонтерських ініціатив і проєктів у закладі освіти розкрила Олена БЕРКО, соціальний педагог державного навчального закладу «Сумське міжрегіональне вище професійне училище».

Кiлькiсть переглядiв: 43

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.