ДО ПИТАННЯ РЕЗИЛІЄНС ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ

Особливості організації роботи щодо підвищення дитячої стресостійкості в сучасних умовах обговорювали під час онлайн-порадника практичні психологи закладів позашкільної освіти області.

Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 14 грудня 2022 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У пораднику взяли участь 12 спеціалістів.

За модераторства Лариси КОНДРАТЕНКО, методиста центру, практичні психологи ознайомилися із поняттям «резилієнтність», його складовими, опрацювали 3-рівневу модель надання психосоціальної підтримки в закладі освіти. Спеціалістам було представлено сучасну технологію формування стресостійкості особистості – корекційно-розвиткову програму «Безпечний простір» та обговорено особливості її застосування в очному та дистанційному форматах у роботі з дітьми та молоддю.

Учасники онлайн-парадника отримали практичний досвід щодо відновлення порушених через війну базових потреб особистості дитини як механізму підвищення її стресостійкості, сприяння емоційній стабільності та формування здатності протистояти стресам.

Кiлькiсть переглядiв: 115

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.