ПРОФІЛАКТИКА СУЇЦИДАЛЬНОЇ ПОВЕДІНКИ СЕРЕД ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Однією з нагальних проблем нашого суспільства є проблема суїциду серед дітей та підлітків, яка ще більш загострюється внаслідок травмуючих подій, обумовлених збройною агресією російської федерації.

Питанню профілактики суїцидальної активності серед дітей та підлітків було присвячено онлайн-порадник, проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 13 грудня 2022 року. Його учасниками стали практичні психологи закладів фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти та закладів інституційного догляду та виховання дітей (усього 45 осіб).

У рамках онлайн-зустрічі методистом центру Анною РАСТРОСТА розглянуто особливості здійснення превенції серед здобувачів освіти, яка обов’язково має охоплювати усі види діяльності практичного психолога: просвіту, діагностику, консультацію, корекцію, за можливості, навчальну діяльність. Учасники обговорили типові помилки та міфи про дитячий та підлітковий суїцид, структурували інформацію щодо індикаторів та факторів ризику суїцидальної поведінки, наголосили на важливості врахування в профілактичній роботі внутрішніх та зовнішніх захисних факторів, що підвищують стійкість до розвитку суїцидальної поведінки.

Кiлькiсть переглядiв: 98

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.